Vrienden van de Dieptetuin
  ' Je komt als je kunt en je doet wat je kan '
 
 

Laatste Nieuws15.03.2024 Seizoen groots geopend met 20 extra vrijwilligers van NL Doet!

De eerste werkochtend van dit nieuwe seizoen werden we blij verrast door een groep van maar liefst 20 gelegenheids-vrijwilligers die zich via NL Doet als groep hadden aangemeld. Zeker fijn als we op zo'n eerste dag, waarop altijd veel extra werkzaamheden moeten plaatsvinden, kunnen rekenen op wat extra - jonge, sterke - handjes. Veel dank dus aan de mensen van SucceedIT uit Amersfoort !23.12.2023  Na drie Corona-jaren nu weer een druk bezochte Levende Kerststal
23.10.2023: Dieptetuin in TV-programma 'Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven'

kijk hier 29.07.2023: Een prachtig openluchtconcert van het 30-koppig muziekensemble La Fragola met klassiek en modern repertoire, uitgevoerd voor gasten van de Dieptetuin en bewoners van Huize Valckenbosch. Indrukwekkend en vrolijk!

04.07.2023 Openluchtconcert Zeister Kamerkoor

Voor meer dan 150 belangstellenden gaf het Zeister Kamerkoor een prachtig klassiek concert in de Dieptetuin. Vanwege de grote belangstelling bood het terras van Huize Valckenbosch uitkomst, waar zelfs de eetzaalstoelen naar buiten werden gesleept!
01.07.2023: Vrijwilligersdiner

Zo'n 30 vrijwilligers met aanhang genoten van een Griekse maaltijd, volgens traditie bereid en uitgeserveerd door de bestuursleden voor de vrijwilligers. Tussen de gangen door presenteerde stadsdichter Jan Paul Rosenberg zijn gedicht 'De Dieptetuin', en liet buurtgenoot Martien zijn jongleurs-kunsten zien op het gazon bij de vijver, waar even daarvoor zeer kundig gefabriceerde zeilbootjes te water werden gelaten.24.02.2023: Burgemeester op de koffie

Op de laatste koffieochtend van deze winterperiode sloot burgemeester Janssen aan bij de 'Nieuwstafel', die werd georganiseerd en geleid door Henk, in het zomerseizoen verzorger van de koffie binnen onze vrijwilligersclub. De burgemeester had het zichtbaar naar zijn zin in het gezelschap van 16 Vrienden van de Dieptetuin, die het op hun beurt weer geweldig vonden om in een ontspannen sfeer met de burgervader van gedachten te wisselen. Een gezellige ochtend!
05.02.2023: 'Gluren bij de Buren' druk bezocht.

Tijdens het nationaal podiumevenement 'Gluren bij de Buren' hadden ook wij onze Kate opengesteld voor een muzikaal optreden, en wel voor het duo Broos, met veel gezellig meezing-repertoire van het Nederlandse lied, w.o. de Dijk, Herman van Veen, Ramses Shaffy etc. Elk van de drie optredens leverde een volle Kate op met telkens ruim 20 bezoekers.

23.12.2022 'Kersttuin' in het water gevallen 

Na twee jaar Corona zonder kerstevenement, hadden we dit jaar een Kersttuin ingericht, met de gebruikelijke 700 lampjes  rondom de eeuwenoude muur, verluchtigd met gepaste sfeervolle kerstmuziek door de hele tuin. 

Door het natte weer bleef de belangstelling voor de Kersttuin achter bij onze verwachtingen. Bovendien waren bezoekers teleurgesteld dat er geen Kerststal meer was. Wellicht volgend jaar dan toch maar weer een kerststal!?!


16.11.2022  De Dieptetuin in BinnensteBuiten

Vandaag wordt in in het populaire TV-programma 'BinnensteBuiten' een mooi portret neergezet van ons voorbeeldige vrijwilligersinitiatief. Niet alleen veroorzaakte dit allerlei leuke reacties van vrienden en kennissen, maar het leverde ook ruim 800 extra bezoeken op aan onze website! In de dagen erna zagen we veel nieuwe bezoekers in de tuin, die duidelijk via BinnensteBuiten op ons spoor waren gezet.28.10.2022 Laatste werkochtend van 2022

Zo'n 26 vrijwilligers vierden op vrijdag 28 oktober het einde van het werkseizoen 2022 in de tuin. Traditiegetrouw werd de koffie weer opgeleukt met appeltaart met slagroom en het niet te versmaden glaasje advocaat! Het bestuur bedankte ons voor alle inspanningen van afgelopen zomer hetgeen ons veel loftuitingen opleverde van bezoekers uit Zeist en wijde omstreken, waaronder tuinclubs en in de regio verblijvende toeristen.08/09.10.2022: Geslaagde Atelierroute

Tijdens de Zeister Atelierroute bood de Dieptetuin gelegenheid aan Totem Zeist om met een achttal kramen hun twee- en driedimensionale kunstwerken te tonen aan de vele bezoekers die gedurende het weekend onze tuin bezochten.03.07.2022:  Gluren bij de Buren 2022

Bij een heerlijk zonnetje en windje vond het nationale podium-evenement 'Gluren bij de Buren' plaats, dus ook in de Zeister Dieptetuin. De regionale band 'Bite the Bullet' speelde fantastische rock & roll en prachtige ballades, waarvan ook de bewoners van Huize Valckenbosch konden meegenieten.
02.07.2022   'Damast aan de Vijver' in Spaanse sferen

Het jaarlijks vrijwilligersdiner 'Damast aan de Vijver' vond dit jaar plaats in Spaanse sferen. De 35 aanwezige vrijwilligers en partners genoten van de Tapas maaltijd, welke werd opgeluisterd door een heuse Spaanse Flamenco-danseres.

 
30.06.2022    Overeenkomst Gemeente - Stichting Vrienden getekend

Na anderhalf jaar onderhandelen was het afgelopen donderdag 30 juni zover: de Beheerovereenkomst (Wat doen de Vrienden, Wat doet de Gemeente), en de bruikleenovereenkomst (Hoe mogen de Vrienden de Kate gebruiken) werden dan eindelijk geformaliseerd. Drie vertegenwoordigers van de Gemeente en Maarten en Dick namens de Vrienden van de Dieptetuin tekenden deze beide contracten, waarmee de taken en verantwoordelijkheden rond het onderhoud van de tuin en het gebruik van de Kate voor de toekomst helder zijn vastgelegd.


21.05.2022    10 Jaar 'Vrienden van de Dieptetuin'

Zaterdag 21 mei werd het 10-jarig bestaan gevierd van ons bijzondere buurtinitiatief 'Vrienden van de Dieptetuin'.
Zo'n 50 aanwezigen waren op datzelfde moment getuige van de officiële ingebruikname van de uitbreiding van de Kate: wethouder Catsburg knipte daartoe het lint door met, vanzelfsprekend, een heggeschaar!
Na alle toespraakjes is er nog gezellig doorgefeest met ondermeer het Nijkerks Fanfare Korps!22.04.2022    Grote belangstelling voor AED instructie

Zo'n 15 vrijwilligers volgden de Eerste Hulp instructieochtend over de toepassing van de AED en andere nuttige handelingen, zoals de reanimatie. Met veel nuttige, vaak ook geestige, praktijkvoorbeelden lichtte Harm Jan het gebruik van de AED toe, en konden we zelfs de reanimatie daadwerkelijk oefenen op een reanimatie-pop. 

  12.03.2022: Eerste Werkochtend gezamenlijk met NL Doet!

De eerste werkochtend van het seizoen 2022 viel weer samen met het vrijwilligers-evenment NL Doet! van het Oranjefonds. Daardoor beschikten we op deze dag over zo'n tiental extra tuiniers naast onze eigen vrijwilligers waarvan er deze eerste dag ruim 20 acte-de-présence gaven. Zoals gebruikelijk op deze eerste werkochtend werd er veel rommel uit de tuin geruimd, zoals oud blad en takken, waarvan er met de recente stormen behoorlijk wat uit de bomen zijn gewaaid. En mede dankzij het mooie weer kon er niet alleen veel werk worden verzet, maar was er ook voldoende ruimte voor een gezellige kop koffie met onze gasten. Allen heel erg bedankt voor jullie enorme hulp!

14.09.2021:  Zondagmiddagconcert OBK, Zeist

Tijdens het goed bezochte Open Monumentenweekend vond op zondag 12 september een openluchtconcert plaats door het gerenommeerde Zeister harmonie-orkest OBK.

Vanwege de nog geldende coronaregels moesten zo'n 50 belangstellenden het concert van buiten het hek bijwonen, voorzover ze geen plekje konden vinden op de terrassen van omwonenden, waaronder het unieke terras van Huize Valckenbosch.
03.07.2021: 'Damast aan de Vijver' 

Het Vrijwilligersdiner vond dit jaar plaats in de vorm van een High Tea, met een groot aantal verukkelijke hartige en zoete hapjes. Opgeluisterd door een heuse doedelzakspeler werden de vrijwilligers deze dag extra verwend door de bestuursleden van onze gezellige vrijwilligersclub.   
28.03.2021: Palmpasen

Mooie traditie van de Vrije School: in een kleurige lange sliert trekken de kinderen van de Onderbouw van de Vrije School al zingend door de Dieptetuin.

24.04.2020 Hulde aan verzorgers Huize Valckenbosch

Zo'n 20 vrijwilligers / Vrienden van de Dieptetuin applaudiseren vanochtend spontaan voor de verzorgers van Huize Valckenbosch die sinds enkele weken te kampen hebben met meerdere corona-besmettingen onder de bejaarde bewoners. Voor beide partijen een mooi en emotioneel moment!23.12.2019 Drukste Kerststal ooit ! 

Onze achtste Levende Kerststal in de Dieptetuin is met ruim boven de duizend bezoekers de best bezochte kerststal uit onze 'historie'.                                                                  Traditioneel met schapen, ezels en kerstpony's en in de stal het voorgelezen kerstverhaal afgewissels met prachtige koormuziek, en een blazers ensemble.                                      Naast de inmiddels traditionele lampionnenspeurtocht was er dit jaar voor het eerst de Dickens Room, waar voor de kleintjes een spannend verhaaltje werd voorgelezen. Klein maar fijn!

Voor meer foto's klik hier.

 

12.09.2019: Zomeravondconcert OBK 

Op deze zwoele zomeravond verzorgt het Zeister Harmonieorkest OBK een gevarieerd zomeravondconcert voor zo'n 200 belangstellenden, plus de bewoners van Huize Valckenbosch, die deze prachtige klanken op hun terras opvingen. Na aflloop was er nog een gezellige 'meet & greet', waar de musici en bezoekers gezamenlijk nog van een lekker drankje genoten. 
29.06.2019:

Op deze heerlijke zomeravond vindt het jaarlijkse vrijwilligersdiner 'Damast aan de vijver' plaats in de schaduw van onze eigen loof- en dennenbomen. Het toeval wilde dat het diner met als thema 'Italië' plaatsvindt op de dag dat de Nedelandse voetbaldames tijdens het WK de Italiaanse dames met 2-0 uitschakelen! 

22/23.12.2018  Ondanks het natte weekend lieten zo'n 800 Zeistenaren zich weer graag onderdompelen in het unieke kerstsfeertje tijdens de Levende Kerststal in de feërieke omgeving van de Dieptetuin. Het zijn vooral de gezinnetjes met jonge kinderen die zich ieder jaar weer aangetrokken voelen tot dit luisterrijke evenement. 

Hier meer foto's23.05.2018: AVROTROS maakt opnames voor het programma Moooiste Meisje van de Klas in de Dieptetuin. Presentator Jaap Jongbloed portretteert de Zeistse Steffi tegen de achtergrond van onze prachtige tuin. Uitzending vindt plaats op maandag 11 juni 2018 om 22.15 op NPO 1.23.03.2018: Al vroeg komt vanochtend de kleurrijke Palmpaasoptocht van de Vrije School door de tuin. Een mooie traditie, waar de oudjes van Valckenbosch volop van genoten van achter de ontbijttafel. 
28.02.2018 Bij een snijdend koude wind brengen we vandaag een bezoek aan de buitenplaats Gunterstein te Breukelen. Kasteelvrouwe Bertien Koole begon met een rondleiding door het recent gerestaureerde hoofdgebouw, waarna we prachtige Engels tuin bezochten. 

 


16.12.2017 Ruim 800 bezoekers laten zich verrassen in de feëeriek verlichte Dieptetuin. De kinderen mogen ritjes maken op de rug van de pony's en van de kameel! In de stal wordt het kerstverhaal opgevoerd en afgewisseld met prachtige koorzang.

   


 E-mailen
Bellen
Info