Vrienden van de Dieptetuin
  ' Je komt als je kunt en je doet wat je kan '
 
 

Laatste Nieuws


03.07.2022:  Gluren bij de Buren 2022

Bij een heerlijk zonnetje en windje vond het nationale podium-evenement 'Gluren bij de Buren' plaats, dus ook in de Zeister Dieptetuin. De regionale band 'Bite the Bullet' speelde fantastische rock & roll en prachtige ballades, waarvan ook de bewoners van Huize Valckenbosch konden meegenieten.
02.07.2022   'Damast aan de Vijver' in Spaanse sferen

Het jaarlijks vrijwilligersdiner 'Damast aan de Vijver' vond dit jaar plaats in Spaanse sferen. De 35 aanwezige vrijwilligers en partners genoten van de Tapas maaltijd, welke werd opgeluisterd door een heuse Spaanse Flamenco-danseres.

 
30.06.2022    Overeenkomst Gemeente - Stichting Vrienden getekend

Na anderhalf jaar onderhandelen was het afgelopen donderdag 30 juni zover: de Beheerovereenkomst (Wat doen de Vrienden, Wat doet de Gemeente), en de bruikleenovereenkomst (Hoe mogen de Vrienden de Kate gebruiken) werden dan eindelijk geformaliseerd. Drie vertegenwoordigers van de Gemeente en Maarten en Dick namens de Vrienden van de Dieptetuin tekenden deze beide contracten, waarmee de taken en verantwoordelijkheden rond het onderhoud van de tuin en het gebruik van de Kate voor de toekomst helder zijn vastgelegd.


21.05.2022    10 Jaar 'Vrienden van de Dieptetuin'

Zaterdag 21 mei werd het 10-jarig bestaan gevierd van ons bijzondere buurtinitiatief 'Vrienden van de Dieptetuin'.
Zo'n 50 aanwezigen waren op datzelfde moment getuige van de officiële ingebruikname van de uitbreiding van de Kate: wethouder Catsburg knipte daartoe het lint door met, vanzelfsprekend, een heggeschaar!
Na alle toespraakjes is er nog gezellig doorgefeest met ondermeer het Nijkerks Fanfare Korps!22.04.2022    Grote belangstelling voor AED instructie

Zo'n 15 vrijwilligers volgden de Eerste Hulp instructieochtend over de toepassing van de AED en andere nuttige handelingen, zoals de reanimatie. Met veel nuttige, vaak ook geestige, praktijkvoorbeelden lichtte Harm Jan het gebruik van de AED toe, en konden we zelfs de reanimatie daadwerkelijk oefenen op een reanimatie-pop. 

  12.03.2022: Eerste Werkochtend gezamenlijk met NL Doet!

De eerste werkochtend van het seizoen 2022 viel weer samen met het vrijwilligers-evenment NL Doet! van het Oranjefonds. Daardoor beschikten we op deze dag over zo'n tiental extra tuiniers naast onze eigen vrijwilligers waarvan er deze eerste dag ruim 20 acte-de-présence gaven. Zoals gebruikelijk op deze eerste werkochtend werd er veel rommel uit de tuin geruimd, zoals oud blad en takken, waarvan er met de recente stormen behoorlijk wat uit de bomen zijn gewaaid. En mede dankzij het mooie weer kon er niet alleen veel werk worden verzet, maar was er ook voldoende ruimte voor een gezellige kop koffie met onze gasten. Allen heel erg bedankt voor jullie enorme hulp!

14.09.2021:  Zondagmiddagconcert OBK, Zeist

Tijdens het goed bezochte Open Monumentenweekend vond op zondag 12 september een openluchtconcert plaats door het gerenommeerde Zeister harmonie-orkest OBK.

Vanwege de nog geldende coronaregels moesten zo'n 50 belangstellenden het concert van buiten het hek bijwonen, voorzover ze geen plekje konden vinden op de terrassen van omwonenden, waaronder het unieke terras van Huize Valckenbosch.
03.07.2021: 'Damast aan de Vijver' 

Het Vrijwilligersdiner vond dit jaar plaats in de vorm van een High Tea, met een groot aantal verukkelijke hartige en zoete hapjes. Opgeluisterd door een heuse doedelzakspeler werden de vrijwilligers deze dag extra verwend door de bestuursleden van onze gezellige vrijwilligersclub.   
28.03.2021: Palmpasen

Mooie traditie van de Vrije School: in een kleurige lange sliert trekken de kinderen van de Onderbouw van de Vrije School al zingend door de Dieptetuin.

24.04.2020 Hulde aan verzorgers Huize Valckenbosch

Zo'n 20 vrijwilligers / Vrienden van de Dieptetuin applaudiseren vanochtend spontaan voor de verzorgers van Huize Valckenbosch die sinds enkele weken te kampen hebben met meerdere corona-besmettingen onder de bejaarde bewoners. Voor beide partijen een mooi en emotioneel moment!23.12.2019 Drukste Kerststal ooit ! 

Onze achtste Levende Kerststal in de Dieptetuin is met ruim boven de duizend bezoekers de best bezochte kerststal uit onze 'historie'.                                                                  Traditioneel met schapen, ezels en kerstpony's en in de stal het voorgelezen kerstverhaal afgewissels met prachtige koormuziek, en een blazers ensemble.                                      Naast de inmiddels traditionele lampionnenspeurtocht was er dit jaar voor het eerst de Dickens Room, waar voor de kleintjes een spannend verhaaltje werd voorgelezen. Klein maar fijn!

Voor meer foto's klik hier.

 

12.09.2019: Zomeravondconcert OBK 

Op deze zwoele zomeravond verzorgt het Zeister Harmonieorkest OBK een gevarieerd zomeravondconcert voor zo'n 200 belangstellenden, plus de bewoners van Huize Valckenbosch, die deze prachtige klanken op hun terras opvingen. Na aflloop was er nog een gezellige 'meet & greet', waar de musici en bezoekers gezamenlijk nog van een lekker drankje genoten. 
29.06.2019:

Op deze heerlijke zomeravond vindt het jaarlijkse vrijwilligersdiner 'Damast aan de vijver' plaats in de schaduw van onze eigen loof- en dennenbomen. Het toeval wilde dat het diner met als thema 'Italië' plaatsvindt op de dag dat de Nedelandse voetbaldames tijdens het WK de Italiaanse dames met 2-0 uitschakelen! 

22/23.12.2018  Ondanks het natte weekend lieten zo'n 800 Zeistenaren zich weer graag onderdompelen in het unieke kerstsfeertje tijdens de Levende Kerststal in de feërieke omgeving van de Dieptetuin. Het zijn vooral de gezinnetjes met jonge kinderen die zich ieder jaar weer aangetrokken voelen tot dit luisterrijke evenement. 

Hier meer foto's23.05.2018: AVROTROS maakt opnames voor het programma Moooiste Meisje van de Klas in de Dieptetuin. Presentator Jaap Jongbloed portretteert de Zeistse Steffi tegen de achtergrond van onze prachtige tuin. Uitzending vindt plaats op maandag 11 juni 2018 om 22.15 op NPO 1.23.03.2018: Al vroeg komt vanochtend de kleurrijke Palmpaasoptocht van de Vrije School door de tuin. Een mooie traditie, waar de oudjes van Valckenbosch volop van genoten van achter de ontbijttafel. 
28.02.2018 Bij een snijdend koude wind brengen we vandaag een bezoek aan de buitenplaats Gunterstein te Breukelen. Kasteelvrouwe Bertien Koole begon met een rondleiding door het recent gerestaureerde hoofdgebouw, waarna we prachtige Engels tuin bezochten. 

 


16.12.2017 Ruim 800 bezoekers laten zich verrassen in de feëeriek verlichte Dieptetuin. De kinderen mogen ritjes maken op de rug van de pony's en van de kameel! In de stal wordt het kerstverhaal opgevoerd en afgewisseld met prachtige koorzang.